Even voorstellen

Mijn naam is Mariska Nieuwland. Ik ben geboren in Alkmaar en opgegroeid in Heiloo. Wij hebben thuis altijd honden gehad. Mijn ouders hadden vroeger een Duitse Staande en later kregen wij een langharige teckel. Als kind vond ik het al leuk om met de honden te "werken". Ik leerde ze trucjes aan zoals het geven van een poot of het springen door een hoepel. 

 

Op dit moment woon ik samen met mijn vriend en met mijn zoontje van 1 jaar in Wieringerwaard. Wij hebben 2 honden (Spaanse Mastin), 1 kat en 2 kaketoes. 

 

Na mijn middelbare school heb ik de studie Grafisch vormgeven gestudeerd, maar dit vond ik niet bij mij passen. Ik ben de opleiding Dier en Management gaan studeren en ik heb hier mijn diploma voor behaald. Tijdens deze opleiding kwam ik op verschillende stage adressen terecht, waaronder een honden dagopvang. Hier is het roer omgeslagen en wist ik wat ik wilde gaan doen. Ik ben hier na mijn stage aan het werk gegaan en heb dit 2 jaar lang met plezier gedaan. Tijdens mijn werk hier ben ik begonnen met mijn studies aan de Martin Gaus Academie. Ik heb daarna besloten om mijn eigen uitlaatservice op te zetten. 

 

Ook heb ik 1,5 jaar als Kynologisch Instructeur op een hondenschool gewerkt en heb ik een aantal maanden op de Martin Gaus Academie gewerkt aan het online leersysteem. 

 

Ik doe mijn werk vol liefde en passie en probeer mijzelf nog altijd te ontwikkelen met die nieuwste kennis doormiddel van bij/nascholing, workshops en lezingen.

 

 

Elke hond is anders, daarom is onderdeel worden van de roedel iets waar goed naar gekeken moet worden. Daarvoor is niet alleen “feeling” en ervaring nodig, maar vooral veel kennis. Deze kennis wil ik middels opleidingen, workshops en cursussen steeds verder uitbreiden. In april 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaat Service aan de Martin Gaus Academie. De opleiding bestaat uit 4 modules: Rassenkennis, Gedragsherkenning en roedelgedrag, EHBO en Bedrijfsvoering. Ook ben ik geslaagd voor de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Deze opleiding bestaat uit Kynologisch Instructeur I – GedragsleerKynologisch Instructeur II – Trainingstechnieken, en  Kynologisch Instructeur III – Didactische vaardigheden, deze heb ik succesvol afgerond. Momenteel studeer ik voor de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut, ook aan de Martin Gaus Academie.

 

 

Als hondenliefhebber weet Dogsprint als geen ander dat er met de best mogelijke zorg met uw hond moet worden omgegaan. Uw hond is een deel van de familie en die geeft u natuurlijk niet zomaar aan een vreemde mee. Daarom komt Dogsprint zich graag aan u voorstellen, om tijdens een intake samen met u en uw hond op een verantwoorde en deskundige manier te kijken naar de wensen en mogelijkheden.