Calamiteiten protocol

 

Autopech

Dogsprint is aangesloten bij de ANWB. Bij autopech zal de ANWB gebeld worden en wordt u als eigenaar ingelicht. Als het probleem niet ter plekke opgelost kan worden, zal er vervangend vervoer geregeld worden.

Extreme temperaturen

Dogsprint zorgt  er ten allen tijden dat er voldoende bescherming is voor de honden om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. Wij wandelen in gebieden met voldoende water, schaduw en op ondergronden van gras of zand. Wij zullen nooit met hoge temperaturen over een asfaltweg wandelen.

Vanaf 25 graden:
- Wordt de wandeling voor 12 uur in de middag gewandeld. 
- Er zal na 12 uur geen wandeling meer plaatsvinden.
- De honden worden extra in de gaten gehouden en als het nodig is, voor de veiligheid en het belang van de honden, wordt de wandeling ingekort. 

Vanaf 30 graden:
- Zal de groepswandeling komen te vervallen. Mocht deze temperatuur pas in de middag bereikt worden, gelden dezelfde voorwaarden als bij het kopje "Vanaf 25 graden". 
- Kunnen we in overleg bespreken of een korte privé wandeling mogelijk is, zodat uw hond zijn behoeftes kan doen. 

Bijtincident of verwonding

Wij werken samen met Dierenartsen Praktijk Warmenhuizen (DAP). Deze dierenarts is binnen 10 minuten te bereiken van alle losloopgebieden waar wij wandelen.

Bij een bijtincident worden de betrokken honden in eerste instantie geïsoleerd en nagekeken op verwondingen, wanneer noodzakelijk rijden wij direct door naar een beschikbare dierenarts. Wij zullen u als eigenaar zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen. Ook zullen wij er alles aan doen om de gegevens te verzamelen van de eigenaar van de hond die gebeten heeft, zodat eventuele kosten netjes via de verzekering geregeld kunnen worden. Dit is helaas niet altijd te garanderen. 

 

Het kan voorkomen dat uw hond tijdens de wandeling een blessure of verwonding oploopt. Dit hoeft niet door een andere hond te worden veroorzaakt. Soms spelen ze zo enthousiast of rennen ze in het rond, waardoor ze een blessure of verwoning oplopen. Mocht dit het geval zijn, zullen wij u meteen op de hoogte brengen. 

 

Dogsprint is in het bezit van een EHBO- diploma speciaal voor honden en er is ook altijd een EHBO-set aanwezig. 

 

Ongemak

Doordat wij de honden dagelijks of wekelijks zien, vallen veranderingen in gedrag maar ook in lichaamshouding op. Ongemak  zullen wij opmerken en na constatering hiervan dit melden bij de eigenaar. Soms kan het zo zijn dat wij in overleg bepalen of het voor de hond nog prettig is om met de roedel mee te kunnen blijven gaan. We doen het tenslotte allemaal voor hun! Mochten wij constateren dat de hond zich niet op zijn gemakt (meer) voelt in de roedel, zullen wij dit bespreken met u als eigenaar. We bespreken dan de beste mogelijkheden voor u en uw hond.

 

Vermissing

Alle honden die met ons mee gaan dienen voorzien te zijn van een chip. Deze moet ook geregistreerd staan op uw eigen naam en woonadres. Wij zullen er alles aan doen de hond zelf te vinden, maar wij zullen ook direct contact opnemen met u als eigenaar. Wij zullen een melding maken bij de  Dierenambulance, we plaatsen een oproep op social media en schakelen eventueel een zoekteam in.